fbpx

Op De-Marktmeester.nl vindt u informatie over en kunt u reserveren voor het evenement van uw keuze van diverse organisatoren.

Zonder Vrijwilligers geen evenementen ...

 

Heeft u zich wel eens gerealiseerd dat iedere braderie, markt, festival of ander evenement dat u bezoekt alleen maar mogelijk is dankzij de inzet van vrijwilligers. Daarom zonder vrijwilligers geen evenementen. Om al dit moois te kunnen blijven organiseren zijn de organisatoren op zoek naar nog meer vrijwilligers. Is het duur om vrijwilliger te zijn? Nee, het kost u alleen een beetje tijd. Kost het u een hele dag? Nee, u bent niet verplicht om een u een hele dag beschikbaar te stellen, met de inzet van een dagdeel of enkele uurtjes zijn de organisatoren al heel blij. Meld u daarom vandaag nog aan want vrijwilliger zijn kost u niets maar levert u een heleboel waardering en gezelligheid op.

Rommel-/Jaarmarkt Hattem

21 augustus 2021

Op zaterdag 21 augustus 2021 zal de gehele binnenstad van Hattem weer worden omgetoverd tot één grote markt. Elk jaar meer dan 450 deelnemers en meer dan 35.000 bezoekers.
De Rommel- / Jaarmarkt van Hattem behoort al jaren tot één van de grootste markten welke in de Nederlandse binnensteden worden georganiseerd. De markt welke jaren geleden is ontstaan uit een "winkeldochterdag" in combinatie met een kinderrommelmarkt is uitgegroeid tot een markt welke een begrip is in de omgeving. Elke laatste zaterdag van de zomervakantie in regio Noord start deze oergezellige markt om 06:00u wanneer vele particulieren en uiteraard vele kinderen hun koopwaar aan de man proberen te brengen. De professionele marktkooplieden maken met hun koopwaar deze markt helemaal compleet tot de gezellige dag waar voor een ieder iets van zijn of haar gading is te vinden.

Voor deze dag zijn wij nog op zoek naar mensen welke willen optreden als verkeersregelaar. De taak van de verkeersregelaar bestaat hoofdzakelijk uit het doorverwijzen van de bezoekers naar de juiste parkeerterreinen en het toezicht houden bij de diverse afzettingen.

Meld u aan d.m.v. het formulier onderaan deze pagina.

Vrijwilliger als:

  • Verkeersregelaar

Verkeersregelaars bij evenementen

Bij evenementen zorgen verkeersregelaars ervoor dat het verkeer veilig kan doorrijden, of tot stilstand gebracht kan worden. Dit verhoogt de veiligheid bij bijvoorbeeld bij concerten, optochten en braderieën. Indergelijke gevallen, wanneer het verkeer op/aan de weg geregeld moet worden zal de gemeente een (verplicht) aantal in te zetten verkeersregelaars in de vergunning opnemen. Het inzetten van verkeersregelaars is een eigen verantwoordelijkheid van de organisatie. Het is verplicht om bevoegde verkeersregelaars in te zetten, anders zijn de risico’s volledig voor de organisatie van het evenement.

De instructie voor verkeersregelaars (e-learning)

Voor de opleiding tot verkeersregelaar wordt e-learning ingezet. Het grote voordeel van e-learning is dat evenementenverkeersregelaars in het hele land dezelfde instructie krijgen. Bovendien kan u zelf bepalen wanneer en waar u deze instructie via uw computer volgt en uw “examen” wil afleggen. Als verkeersregelaar neemt u deel aan een instructie voor bepaalde tijd (maximaal 1 jaar).  U ontvangt als  verkeersregelaar, nadat u de e-learing met goed gevolg heeft afgerond, een instructieverklaring voor 1 jaar zodat u zich (zonder nogmaals het "examen" te moeten afleggen) gedurende dit jaar eventueel bij meerdere evenementen kunt inzetten. U bent uiteraard niet verplicht om u voor meerdere evenementen beschikbaar te stellen.

Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van de e-learning.

Bevoegd Verkeersregelaar

Als vrijwilliger kunt u niet zomaar als verkeersregelaar aan de slag. Een verkeersregelaar is verplicht jaarlijks deel te nemen aan een instructie (e-learning). Pas nadat met goed gevolg is deelgenomen aan de instructie, wordt een aanstellingsbesluit afgegeven door de gemeente. De Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL) faciliteert de theorie-instructie (e-learning) voor evenementenverkeersregelaars, zoals genoemd in de Regeling verkeersregelaars 2009.

Ik meld mij hierbij aan als verkeersregelaar.
Please let us know your name.

Ongeldige invoer

Please let us know your email address.

­